Niektoré potraviny z trhu môžu celkom vymiznúť
-niektoré druhy jabĺk potrebujú veľmi nízke teploty počas zimy, no vzhľadom na globálne otepľovanie sú zimné mesiace stále teplejšie,
- pestovanie avokáda je tiež veľmi nerentabilné, vzhľadom na to, že vypestovanie len pol kila tejto pochúťky vyžaduje takmer 490 litrov vody,
- svet má aj nedostatok banánov, pretože niektoré stromy, ktoré zásobujú viacero trhov sveta, boli postihnuté plesňovou epidémiou, čo spôsobilo, že banánovníky začali veľmi rýchlo odumierať,
- med je posledné roky veľmi vzácny, pretože v posledných rokoch sa celosvetový počet včiel rapídne znížil z dôvodu pesticídových postrekov a rozmnoženia ázijských roztočov, ktoré včely oberajú o výživu,
- báť sa treba aj o čokoládu, pretože vedcom sa podarilo zistiť, že kvalita súčasných kakaových bôbov výrazne zaostáva a v poslednom desaťročí sa značne zhoršila. Nehovoriac o tom, že klesla aj produkcia bôbov.